+359 894 303298
info@varnarealty.bg
Търсене на имот
Случайни статии
Ипотечни кредити

Все по-често започвате да се замисляте, дали пък вече не е време да закупите собствено жилище. Но нямате нужните средства за закупуването му. И сте взели важното решение за Ипотечен кредит, то тогава ние безплатно ще ви съдействаме и консултираме за възможните варианти за кредитиране! Ще ви разясним условията на различните финансови институции и ще изберем възможно най-добрия и изгоден кредит за Вас!

 Има няколко много важни стъпки в процеса на сделката, на които трябва да обърнете специално внимание. Ето и кои са етапите, през които ще преминете от решението за закупуване на жилище до собственик на жилище:
    

    Предварително одобрение при кандидатстване за ипотечен кредит.
Предварителното одобрение от банка е само на база доходи и не ви обвързва по никакъв начин. Самото то важи 2-3 месеца, в зависимост от банката и се изготвя напълно безплатно.
  

    След като сте се сдобили с предварително одобрение, вече можете спокойно да се впуснете в търсене на мечтания имот.
 

    След като изберете имот, трябва да получите окончателно одобрение от банката, като представите документите за имота. При наличието на предварително одобрение, окончателното отпускане на кредита се случва по-бързо. По този начин си гарантирате сигурна сделка за покупка на избрания имот.
      

    Необходим ви е набор от документи за сключване на окончателния договор за ипотечен кредит.


Необходими документи за сключване на окончателен договор за ипотечен кредит:
    

    Нотариален акт;
    

    Предварителен договор;
    

    Данъчна оценка на имота;
    

    Удостоверение за тежести;
    

    Документи за доказване на дохода


След като сте получили окончателно одобрение на кредита, трябва да знаете какви разходи и такси ще имате при усвояването му.
 
Добре е да знаете дали е възможно да изтеглите ипотечен кредит за всякакъв тип имот. Банките в България завишиха критериите си към клиентите за отпускане на ипотечни кредити. Основното изискване е имотът да има издаден Акт 15 или Акт 16. От съществена важност е и локацията на имота. Много атрактивни за инвеститорите и за банките са имотите в големите градове.
 
Друг важен фактор е самоучастието. Това е участието ви в сделката с ваши лични средства. Тъй като финансиране от банка на 100% не е възможно, добре е да имате самоучастие, защото чрез него ще можете да намалите размера на кредита и съответно – срока за погасяване. Банките финансират до 80-85% от оценката на имота.

Подобни статии
07/12/2015 Консултации за сделки с НИ
...
07/12/2015 Анализи и проучвания
...
21/12/2015 Счетоводни услуги
В съвременните условия на динамична бизнес среда, на бързо променяща се нормативна уредба с растящи законови изисквания и нелоялна конкуренция е важно да изберете внимателно правилния бизнес партньор в областта на счетоводните услуги. Този партньор трябва да Ви гарантира сигурността на Вашия бизнес, да Ви помага и у...
21/12/2015 Юридическа помощ
Компания ВАРНА РИАЛТИ разполага с правен отдел, който  с удоволствие ще консултира всеки клиент по всички въпроси свързани със сделки с недвижими имоти или по-специално:   1. покупката на недвижими имоти; 2. Придобиване право на собственост; 3. Проверка на документи за собственост; ...
07/12/2015 Ремонти и довършителна дейност
...
07/12/2015 Управление на имоти
...
07/12/2015 Отдаване под наем
...
18/03/2016 Обзавеждане и вътрешен дизайн
На кого да доверим мебелирането, вътрешния дизайн и ремонта на жилището си?   Рано или късно всеки собственик на ново жилище си задава такъв въпрос.   Ние предлагаме пълно мебелиране, вътрешен дизайн и ремонт на Вашия нов дом, ваканционен апартамент, хотел или офис в България.   Осъществяваме доста...
21/03/2016 Туристически услуги
Туристическа компания BULTOUR е част от големия български холдинг DREAM HOME BG. Компания „DREAM HOME“ разполага с офиси в България (Варна, Бургас, София, Бяла, к.к. Слънчев бряг и Златни пясъци), Украйна (Киев), Русия (Москва, Санкт-Петербург), Казахстан (Астана, Алмати), Австрия (Виена) и Испания (Аликант...
07/12/2015 Застраховки
...
07/12/2015 Рент - а - кар
...
07/12/2015 Услуги
...