+359 894 303298
info@varnarealty.bg
Търсене на имот
Случайни статии
Полезни съвети при покупка на къщи Траката във Варна

Къши ТракатаИма ли интерес към къщи Траката?

 
Все по-често в агенциите за недвижими имоти във Варна се получават запитвания от клиенти, които искат да си купят къща в близост до града за прекарване на почивните дни и ваканциите или за целогодишно живеене. Преди години почти нямаше интерес към покупка на къщи Траката, тъй като хората предпочитаха да живеят в градски апартаменти, да са близо до инфраструктурата и удобствата на големия град. Сега повече внимание се отделя на къщите като причините са различни: хората не искат да зависят от съседите си, искат да живеят на спокойно място, на чист въздух, далеч от шума на града. От една страна, къщата изисква инвестиции и постоянна поддръжка. От друга страна наличието на къща в покрайнините на града дава много повече предимства.
 

Търсене на къщи Траката

 
Какво си струва да попитате преди да се отправите на оглед на къщи в местност Траката?
-Има ли вода или трябва да копаете кладенец?
-Има ли канализация?
-Какъв път води до имота: асфалтиран, чакълест или черен?
-Дали има в близост хранителен магазин?
-С какво се отоплява къщата?
-Подходяща ли е къщата за целогодишно живеене?
 

Огледи на къща Траката

 
Понякога след покупка на добре изглеждаща къща, новите собственици на малко по-късен етап разбират, че много значими дефекти са просто покрити с козметични ремонти. Продавачът няма интерес да разказва за недостатъците на продавания имот, а те са много повече отколкото в един апартамент. Затова задължително ходете на огледи с опитни брокери или със специалисти, които разбират от строителство и комуникации. При недвижими имоти като къщи трябва да се обърне особено внимание на техническите характеристики.
 

Покупка на къща Траката

 
Проверете за наличието на всички необходими комуникации в имота: ток, вода, канализация. Ако съществуват, то това е много добре, но в случай, че няма канализация или вода, ще ви се наложи със собствени сили да се справите с този проблем, а той често коства доста разходи. В случай, че къщата, която ви предлагат за покупка, има собствен кладенец, то това вече е голямо предимство. На Траката няма канализация и водопровод, повечето къщи и вили сами си уреждат този въпрос. Задължително обърнете внимание на състоянието на покрива и стените. Попитайте продавача кога последно е правен ремонт на покрива и има ли гаранция от фирмата-изпълнител. Този момент е особено важен, ако търсите къща, в която да живеете целогодишно. В момента на пазара се предлагат различни оферти за къщи – както стари, така и новопостроени. И двата варианта имат предимства и недостатъци, затова хубаво анализирайте и претегляйте особеностите и характеристиките на всеки отделен обект. Разгледайте актуалните предложения за продажба на къщи Траката в портала за имоти www.domaza.bg/къщи_траката/
 
ТОП Имоти
Град: Варна
Цена
2 444 750 лв.
Цена
136 906 лв.
Цена
70 409 лв.
Град: с. Юнец
Цена
326 619 лв.
Град: Варна
Цена
136 906 лв.
Град: Варна
Цена
251 907 лв.
Подобни статии от този сайт