+359 894 303298
info@varnarealty.bg
Търсене на имот
Случайни статии
Ръст на сделките с имоти се забелязва от началото на годината

Изповяданите сделки с недвижими имоти в страната за първите три месеца на година са с 12% повече от същия период на 2014-та г, каза председателят на Националното сдружение "Недвижими имоти" Орлин Владиков в интервю за БТА. Според него съживяване на сектора се обяснява с дългата летаргия на пазара и драстичното намаление на лихвите по влоговете.

Повишеното търсене е довело и до увеличаването на цените с между пет и десет процента. Владиков отбелязва повишеното предлагане на имоти на трета, четвърта и пета линия край морските курорти. При това те са на цени между 10 - 15 хил, което се обяснява с желанието на инвеститорите да се освободят от съпътстващите подобни имотни тежести разходи и с презастрояването.

Цената си държат и дори повишават, луксозните имоти, на уникални места на първа линия на морето или близо до пистите, отбелязва председателят на Националното сдружение "Недвижими имоти" .

В същото време във вътрешността на страната се предлагат къщи с декар двор за пет - шест хиляди лева. Новост е отлива на интереса на чужденци към покупка на такива имоти, допълва Владиков.

По-стари новини